| Rakott kelkáposzta másképpen receptEgytálételek Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta (1-2 kg) 2 fej vöröshagyma (közepes) 1/2 l rizs olaj izlés szerint 1 l víz 3 doboz tejfel 10 db tojás 1-2 szem paradicsom só, ételízesítő izlés szerint Elkészítés: A kelkáposztát leveleire szedjük, jól megmossuk sós, vagy ételízesítős vízben félpuhára fözzük, a tojást hideg vízben feltesszük főzni 10 percig főzzük, gyorsan hűtjük. Közben kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre piritjuk, rádobjuk a rizst és az 1 l vizzel felöntve megfözzük. Amikor a hozzávalók készen vannak egy megfelelő méretű jénai, vagy teflon lábasba rétegezve az alábbi módon bepakoljuk. aljára kelkáposztalevél, 1 sor rizs, 1 sor főt tojás szeletelve, 1 sor paradicsom (4-5 karika) majd kicsit meglocsoljuk tejfellel,kelkáposzta levél ismét és a többi mint fent, addig folytatjuk míg a hozzávaló el nem fogy a tetejét beborítjuk kelkáposzta levéllel és 1 doboz tejfelt ráteszünk szépen elsimítjuk rajta. 200 fokos sütőben addig sütjük amig a tetején lévő tejfel kissé elszineződik. Egyéni recept és nagyon finom! Tanácsok: a rizs nem baj ha nem esik szét szemekre ha nagyon vastak a kelkáposzta közepén a főér vágjuk ki lerakás közben már nem kell sózni, hiszen minden hozzávalót sós, vagy ételízesítős vízben főztük ne piritsuk meg a tejfelt rossz ízű lesz Elkészítési idő: 120 perc Zsírtartalom: - gramm A receptet beküldte: Piroska Pintyőke Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |