| Rakott melegszendvics receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 37×30-as tepsihez: 1,5 cs toast kenyér (kb.75 dkg) 20 db lapka sajt 20 vékony szelet gépsonka Szendvicskrémhez: 3 ek étolaj 1 kis doboz paradicsompüré 1 nagyobb fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek tejföl 3 dkg reszelt parmezán sajt 10-12 db friss bazsalikom levél 1 ek ketchup 1 db piros színű lecsópaprika csipet őrölt bors pici só Tetejére: 25 dkg trappista sajt 1 szelet füstölt sonka, vagy tarja Kevés frissen tekert őrölt bors Elkészítés: A szendvicskrémhez a vöröshagymát és a lecsópaprikát apró kockákra vágjuk és a reszelt fokhagymával az olajon megpirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a paradicsompürét, a szintén apróra vágott bazsalikom leveleket és a ketchupot, majd kb. 6-7 percig lassú tűzön, folytonos kevergetéssel kissé összefőzzük. Elzárjuk a lángot és hozzákeverjük a tejfölt (amitől egy picit majd visszahűl) és a parmezán sajtot, sózzuk-borsozzuk és félretesszük. Sűrű, de kenhető massza lesz a végére.. A tepsi alját kirakjuk toast kenyér szeletekkel. A szendvicskrémet gondolatban elosztjuk 2 részre és az egyik felét rákenjük a kenyerekre. Ezután a gépsonkát is végigsorakoztatjuk, majd a lapka sajt szeletekkel zárjuk. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük! Legvégén a tetejét kenyérszeletekkel újra lefedjük és mindegyik szeletre szórunk egy keveset az apró kockákra összevágott füstölt sonkából. A sajtot ráreszeljük a tetejére és gusztán,- kissé rákupacozva elosztjuk rajta. Tekerünk rá frissen egy kevés borsot és előmelegített sütőbe 210 fokon sütjük 10 percet, majd a hőfokot visszavesszük 190-re és légkeveréssel újabb 10 percet hagyjuk pirulni. Miután elkészült, a kenyérszeletek mentén felvágjuk és máris fogyasztható! A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |