| Rakott avokádó receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 db avokádó 2 decis pohárban kimért rizs 1 fej hagyma fűszerkeverék 4 evőkanál tejföl 15 dkg reszelt sajt olaj margarin vagy vaj késhegynyi só őrölt bors Elkészítés: A hagymát felkockázzuk, olajon késhegynyi sóval megdinszteljük. Az avokádókat meghámozzuk (ha jó érett a héját könnyedén le lehet húzni), szeletekre vágjuk, forró vajon átforgatjuk, tálra szedjük. A hagymán átpirítjuk a rizst és felengedjük 4 dl vízzel és fűszerkeverékkel, őrölt borssal ízesítve megfőzzük. Vékonyan kivajazunk egy jénai tálat, beleterítjük a rizst (ha túl száraz, kevés hús- vagy zöldséglével megöntözzük), egyenletesen elosztjuk rajta az avokádót erre is szórunk kevés őrölt borsot és fűszerkeveréket, meglocsoljuk tejföllel, rászórjuk a sajtot és forró sütőben megsütjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |