| Rakott csirkemellfilé karfiollal receptEgytálételek Hozzávalók: 1 db csontos csirkemell 1,5 kg karfiol 1 marék rizs 1 nagy poharas tejföl(12%-os) 5 dkg sajt só bors majoranna rozmaring fokhagyma 4 gerezd olaj(kókusz) Elkészítés: 1.Csirkemellet kifilézzük,kicsit kiklopfoljuk majd befűszerezzük fokhagymával,borssal, sóval, majorannával majd pici olajon megpirítjuk mindkét oldalukat 2-3 percig. Rizst megpároljuk. Karfiol rózsáira szedjük, majd kis vízben megpároljuk kb 15 perc alatt. Tepsiben lerakjuk a karfiol felét, majd rá a rizs, majd megint karfiol végül a csirkemellfilék, a tetejére ráborítjuk a tejfölt és ráreszeljük a sajtot.Kb fél óráig sütjük 180C-on, vagy addig amíg a csirkemellfilék mepirulnak.Könnyű étel! Tejfölös, fokhagymás uborkasalátával tálaljuk. Tanácsok: Megjegyzés:csirkemellfilét lehet a sorok közé is rakni, de legyenek felül is! Ne dobjuk ki a csirkemellcsontot, levesbe finom! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: judit87 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |