| Rakott burgonya - Andrea módra receptTojásételek Hozzávalók: 1,5 kg burgonya 30 dkg puha lángolt- v. parasztkolbász 20 dkg füstölt szalonna 20 dkg párizsi 2 db főtt tojás 3 db egész tojás 3 dl tejföl 2 fej vöröshagyma 1 evőkanál fűszerkeverék (virgin v. delikát) 1 késhegynyi őrölt bors Elkészítés: A szalonnát csíkokra vágva serpenyőben pirosra sütjük, megdinszteljük benne a karikára vágott hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a pici kockára vágott párizsit. Pár percig tovább sütjük, majd leves szűrőn zsírjától leszűrjük. A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A zsírból csak annyit öntünk vissza a serpenyőbe, amennyi a burgonya átforgatásához szükséges. Ebben a zsírban pár percig sütjük a burgonyát, majd felét egy tűzálló tálba tesszük. Rárakjuk a sült kolbászos keveréket, majd a karikára vágott főtt tojást, végül a maradék burgonyával befedjük. A tejfölt kikeverjük a fűszerkeverékkel, őrölt borssal és a tojásokkal, - ezt a masszát ráöntjük a burgonyára és sütőben vagy mikróban addig sütjük, míg meg nem szilárdul. Savanyúsággal tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |