Tutireceptek.hu fejléc

Rakott burgonya - Andrea módra recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
30 dkg puha lángolt- v. parasztkolbász
20 dkg füstölt szalonna
20 dkg párizsi
2 db főtt tojás
3 db egész tojás
3 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors

Elkészítés:
A szalonnát csíkokra vágva serpenyőben pirosra sütjük, megdinszteljük benne a karikára vágott hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a pici kockára vágott párizsit. Pár percig tovább sütjük, majd leves szűrőn zsírjától leszűrjük.
A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk.
A zsírból csak annyit öntünk vissza a serpenyőbe, amennyi a burgonya átforgatásához szükséges. Ebben a zsírban pár percig sütjük a burgonyát, majd felét egy tűzálló tálba tesszük. Rárakjuk a sült kolbászos keveréket, majd a karikára vágott főtt tojást, végül a maradék burgonyával befedjük.
A tejfölt kikeverjük a fűszerkeverékkel, őrölt borssal és a tojásokkal, - ezt a masszát ráöntjük a burgonyára és sütőben vagy mikróban addig sütjük, míg meg nem szilárdul.

Savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós, gombás rakott hús » Paraszt lángos Erzsi módra » Baileys Matyika módra » Zakuszka (Ilike módra)
» Tanyasi rakott csirke » Anna Rakott karfiolja » Lecsó nápolyi módra » Mediterrán tepsis burgonya
» Csirkecomb kertészné módra » Csirkeleves gourmand módra » Szalonnás rakott pogácsa » Sertésborda tanya módra
» Kaviár burgonya-fészekben » Lerakott harcsa » Töltött burgonya tojással » Gombás-májas rakott karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.