| Rácsos szilvanyárs receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: - 40 dkg liszt - 1,5 dl tej -2 db tojás - csipet só - 3 evőkanál cukor - 2,5 dkg élesztő - 5 dkg olvasztott sütőmargarin - reszelt citromhéj (ízlés szerint) A töltelékhez: - saslik pálcika - pálcikánként 4 db jól megmosott, felezett, magozott szilva - 1 evőkanál kristálycukor - 1 teáskanál őrölt fahéj Elkészítés: A saslik pálcákat vízbe áztatom. Az élesztőt langyos tejben felfuttatom. Egy nagy edényben a lisztet, a cukrot, a sót, a 2 tojást összekeverem, hozzáöntöm a megolvasztott margarint és az élesztőt. A megmosott citrom héját belereszelem. Dagasztom, míg a tészta egyenletes nem lesz, és elválik az edény falától. 45 percre letakarva kelni hagyom. Eközben a szilvákat megmosom, megfelezem, kimagozom. A kristálycukrot elkeverem a fahéjjal, és beleforgatom a szilvákat. 8-8 fél szilvát a saslikpálcákra szúrok. A megkelt tésztából 12 db gombócot készítek. Lisztes deszkán kinyújtom kb. fél cm átmérőjű hengerekké. A hengereket sodrófával kissé meglapítom. Az így kinyújtott tésztát a szilvanyársra tekerem rács alakzatban. A betekert nyársakat fahéjas cukorral meghintem. Mikor minden nyárs készen van, szilikon sütőlapra vagy margarinnal kikent tepsibe teszem úgy, hogy a pálcák egyik végét a tepsi egyik oldalára támasztom. Előmelegített sütőben 150 fokon 25-30 percig sütöm. Sütés közben 10 percenként cukros vízzel meglocsolom. Miután kiveszem a sütőből, hűlni hagyom. Frissen a legfinomabb! A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |