| Rácsos sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg Rama 20 dkg cukor 1 tojás 1-2 dl tej, vagy tejföl sütőpor vaníliás cukor citromhéj 1 kk fahéj Tetejére kb. 4-5 ek lekvár (amennyi a tésztalap megkenéséhez elég) Elkészítés: A tésztához az anyagokat gyorsan összegyúrjuk, hideg helyre tesszük kb. fél órára. A tészta 2/3 részét félretesszük, ebből lesz a rács a tetején, a nagyobbik részt kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt, vagy Ramával kikent, liszttel megszórt tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, megszórjuk darált dióval. A félretett tésztából csíkokat sodrunk, és rácsként a lekváros tésztára rakosgatjuk. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Verina, Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |