| Quiches Lorraines (szalonnás tortácskák) receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 8 darabhoz: Tészta: 17,5 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1/4 l víz, 1 csipet só, Töltelék: 2 apróra vágott vöröshagyma, 7,5 dkg füstölt húsos szalonna, 1/8 l tej, 2 tojás, só, pirospaprika, kömény, 5 dkg emmentáli sajt, 1 csokor snidling Elkészítés: A lisztet a megolvasztott vajjal, a csipet sóval, vízzel tésztává gyúrjuk. 1 óra hosszáig hideg helyen pihentetjük. A töltelékhez a szalonnát apróra kockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymát és aranysárgára dinszteljük. A tejet, a tojásokat, a fűszereket és az apró kockára vágott sajtot összekeverjük, a hagymás szalonnát hozzáadjuk. A tésztát elnyújtjuk vékonyra, és kb. 7 cm átmérőjű kis tortákat szaggatunk belőle. Villával többször megszurkáljuk. A tölteléket elosztjuk a tortácskákon, és végül snidlinggel megszórjuk. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Kissé ropogósnak kell lennie! A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |