Tutireceptek.hu fejléc

Quiches Lorraines (szalonnás tortácskák) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 8 darabhoz:

Tészta:

17,5 dkg liszt,

10 dkg vaj,

1/4 l víz,

1 csipet só,

Töltelék:

2 apróra vágott vöröshagyma,

7,5 dkg füstölt húsos szalonna,

1/8 l tej,

2 tojás,

só,

pirospaprika,

kömény,

5 dkg emmentáli sajt,

1 csokor snidling

Elkészítés:
A lisztet a megolvasztott vajjal, a csipet sóval, vízzel tésztává gyúrjuk. 1 óra hosszáig hideg helyen pihentetjük. A töltelékhez a szalonnát apróra kockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymát és aranysárgára dinszteljük. A tejet, a tojásokat, a fűszereket és az apró kockára vágott sajtot összekeverjük, a hagymás szalonnát hozzáadjuk. A tésztát elnyújtjuk vékonyra, és kb. 7 cm átmérőjű kis tortákat szaggatunk belőle. Villával többször megszurkáljuk. A tölteléket elosztjuk a tortácskákon, és végül snidlinggel megszórjuk. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Kissé ropogósnak kell lennie!


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás sütőtökleves » Szalonnás sertésmáj » Hagymás, szalonnás röszti » Tarhonyás-szalonnás lecsó
» Póréhagymás szalonnás pite » Ananászos tortácskák » Tiroli szalonnás gombóc » Szalonnás torta
» Joghurtos tortácskák » Szalonnás-hagymás virsli » Fagylalttortácskák » Szalonnás csirkemellsült
» Szalonnás zeller » Szalonnás-pórés spagetti » Szalonnás sajtleves » Szalonnás édesburgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.