| Pompadour-torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A kakaós cirádákhoz: 1 nagyobb tojásfehérje 2 dkg kakaópor 2 dkg liszt 2 dkg cukor 2 dkg puha vaj A piskótához: 4 tojás +1 sárgája 12 dkg cukor 12 dkg liszt 1/2 csomag sütőpor 4 evőkanál víz csipetnyi só A krémhez: 50 dkg mascarpone 4 evőkanál porcukor 2 evőkanál kakaópor 10 dkg fehér csokoládé Elkészítés: A cikornyákhoz a hozzávalókat kikeverjük. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A krémet uzsonnás zacskóba töltjük, majd a zacskó csücskét lecsípve tetszőleges mintát rajzolunk a sütőpapírra. (Tükörírással felirat is készülhet.) Hűtőben dermesztjük, amíg a piskóta elkészül. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A szokásos módon piskótatésztát keverünk, majd a hűtőből kivett formába öntjük a masszát. Világosra sütjük. A krémhez a fehér csokit felolvasztjuk 1 evőkanál mascarponéval. A mascarponéba keverjük a kakaóport és a cukrot, majd belekeverjük az olvasztott fehér csokit is. Robotgéppel habosra verjük. Amikor a piskóta kihűlt, késsel körbevágjuk a forma mentén, hogy a tészta leváljon a sütőformáról. A sütőpapírt lehúzzuk az aljáról, így meglátjuk a mintát. A tortát félbevágjuk, beletöltjük a krém 3/4 részét, a maradékkal pedig az oldalát vonjuk be. Legalább 1-2 óra hűtést igényel. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |