| Pulykás-joghurtos franciasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 60 dkg mirelit franciasaláta alap, 2 alma, 3 csemege uborka, 40 dkg pulykamellfilé, só, őrölt bors, 3 evőkanál olaj, 4 dl natúr joghurt, 1 evőkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 4 evőkanál olívaolaj, friss kakukkfű a díszítéshez Elkészítés: A mirelit franciasaláta-alapot forrásban lévő vízben 1-2 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és hűlni félretesszük. Ha kihűlt, nagy tálba tesszük, majd a héjas almákat, a csemegeuborkát kicsi kockákra daraboljuk, és hozzáadjuk. A pulykamellfilét is kicsi kockákra vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, forró olajon pirosra sütjük, majd kihűtjük. Az öntethez összekeverjük a natúr joghurtot, a mustárt, az aprított petrezselymet és az olívaolajat, majd sóval, borssal ízesítjük. Az összes előkészített hozzávalót a franciasaláta-alaphoz adjuk, és lazán összeforgatjuk. Hűtőbe téve jól lehűtjük, majd tálaláskor tányérra halmozzuk, és friss kakukkfűvel díszítjük. Tanácsok: Az öntethez joghurt helyett használhatunk majonézes joghurtot (jogonézt), vagy zsírszegény tejfölt is. 271 kcal/adag (1138 kJ) A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |