| Pulykamellszelet tejfölös lilahagyma-mártással receptHúsételek Hozzávalók: 1kg pulykamell 30dkg füstölt szalonna vagy bacon 1doboz gombás kenhető sajt 2dl tejföl 4fej lila hagyma 1evőkanál kristálycukor só bors Elkészítés: A húst felszeleteljük,megsózzuk és tepsibe rakjuk.Szépen sorban,de nme baj,ha egymásra is kerül.A tetejét megszórjuk egy kevés őrölt fehér borssal és egy kis fekete borssal,majd a mustárt kenjük a húsra.1,5 deciliter vizet öntünk a hús alá,majd alufóliával lefedjük és sütőbe tesszük.Amikor már majdnem puha a hús,akkor egy edénybe leöntjük róla a levét,rákenjük a felszeletelt sajtot és végigrakjuk szalonnával.Alufóliával kerül újra vissza a sütőbe addig,amíg a hús puha nem lesz.Ezután még tíz percet sütjük fólia nélkül(ne pirítsuk). Mártás:A lila hagymát csíkokr vágjuk és olajon sütjük.Amikor a hagyma összesett,1evőkanál kristálycukrot teszünk rá,ezzel még kevergetjük,hogy a cukor elolvadjon(nem kell pirítani).Keverünk hozzá egy evőkanál finomlisztet,a két deciliter tejfölt és a húsról leöntött levet.Folyamatosan kevergetjük,amíg megforr,hogy nel egyen csomós. Az elkészült húst és a mártást burgonyapürével tálaljuk. A receptet beküldte: moncsibaba100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |