Tutireceptek.hu fejléc

Pulykamell párolt gyümölcsökkel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé,
só,
bors,
őrölt fahéj,
1 friss vagy konzervananász,
2 db körte,
2 db édesebb alma (starking vagy jonagold),
2 db alma,
100 g magozott cseresznye,
2 evőkanál méz,
1 dl édes fehérbor, margarin

Elkészítés:
A pulykamellet vágd fel szeletekre, és ízesítsd meg sóval, borssal, fahéjjal, majd bő margarinban süsd meg. Ha elkészült, tedd félre, és tartsd melegen.
A hús zsiradékában karamellizáld a mézet, és dobd rá a gerezdekre, cikkekre vágott gyümölcsöket.

Adj hozzá kevés bort, és párold puhára. Ha szükséges, akkor önts hozzá még egy kevés bort. A húst a gyümölcskörettel együtt tálald.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykamell sajtmártással » Ananászos Pulykamell » Párolt patisszon » Párolt mángold
» Párolt füge » Fetás-tejszínes pulykamell » Pulykamell paraj paplanban » Sajtos-bundás pulykamell
» Karamellizált pulykamell » Sajtos pulykamellfilé » Sajtos-sonkás pulykamell » Sörben párolt csirkemell
» Borban párolt csirke » Párolt tengeri hal. » Pulykamellrolád » Libamell párolt szilvával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.