| Kuglóf aszalt gyümölcsökkel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg dió 25 dkg lehéjazott mandula 15 dkg aszalt szilva 30 dkg aszalt füge 30 dkg kandírozott vegyes gyümölcskocka 3 tojás 2 tasak vaníliás cukor 15 dkg kristálycukor 10 dkg liszt 1 kávéskanál őrölt fahéj 10 dkg baracklekvár 1 evőkanál porcukor sütőmargarin + zsemlemorzsa a forma kikenéséhez Elkészítés: A magvakból félreteszünk egy maréknyit, a többit durvára vágjuk. Az aszalt gyümölcsöket is felaprítjuk, összekeverjük a kandírozott gyümölccsel, és ebből is félreteszünk a díszítéshez egy maréknyit. A sütőformát kikenjük margarinnal, beszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat a vaníliás és kristálycukorral habosra kikeverjük. A lisztet összekeverjük a fahéjjal, egy csipet sóval, és a tojásos masszához adjuk. A durvára vágott magvakat összekeverjük az aszalt és kandírozott gyümölccsel, majd hozzáadjuk a tojásos masszához, és lazán összekeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 1 óra 30 percig sütjük. Sütés után a sütőben pihentetjük kb. 15 percig, majd kivesszük, és a formában hűtjük további 15 percet, csak utána borítjuk ki. A lekvárt felmelegítjük, majd a kihűlt kuglóf tetejére öntjük, rászórjuk a félretett magvakat, aszalt gyümölcsöt, végül porcukorral megszórva, szeletelve kínáljuk. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |