| Foszlós, kelt vaníliás csiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg liszt 3 tojássárgája 3 dkg élesztő 3,5 dl tej só 6 dkg margarin 4 evőkanál cukor Töltelék 10 dkg porcukor 15 dkg lágy margarin Tetejére 2 dl tej 2 kanál cukor 1 cs. vaníliás cukor Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, langyos tejjel hólyagosra dagasztjuk. 1 órát langyos helyen kelesztjük. Kinyújtjuk, kb. 1 cm-es vastagságra, majd megkenjük a cukros margarinos krémmel és feltekerjük. 4 cm-es darabokra vágjuk. A darabokat felállítjuk, lazán tepsibe rakjuk. Még 15 percig kelni hagyjuk, majd sütőbe tesszük. A sütés vége felé, amikor már pirulni kezd, megöntözzük forró, cukros tejjel. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |