| Piskótás csokiszelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg csokoládé 15 dkg margarin 5 dkg porcukor 2 evőkanál instant kávé 10 dkg babapiskóta Elkészítés: A csokoládét kis darabokra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a margarint, a porcukrot, a kávét, és kihűlésig kevergetjük. (Sima masszát kell kapnunk.) A piskótákat kis darabokra törjük, és a krémbe keverjük. A krémet folpackkal kibélelt, hosszúkás formába öntjük, a tetejét kiskanállal elsimítjuk, folpackkal lefedjük, és 12 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a folpackot levesszük, az édességet tálra borítjuk, és a másik folpackot is eltávolítjuk. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük. Tanácsok: - Déligyümölcsből készült salátát vagy vaníliapudingot kínálhatunk mellé, vékonyra szeletelt narancshéjjal díszítve. Ez esetben hagyjuk ki a kávét! - Kisebb lesz az édesség cukortartalma, ha étcsokoládéval és cukormentes babapiskótával készítjük. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |