| Meggyszósz X. receptSütemények, édességek Hozzávalók: # kb. 50 dkg magozott meggy # kb. 4 evőkanál cukor /ízlés szerint/ # 1 darabka egész fahéj /nem őrölt/ # 3-4 db szegfűszeg # 1/4 citrom leve és a héja # 2 dl tejszín # 1 tojássárgája # 3 cl konyak # 1 evőkanál liszt - vagy 1 csapott evőkanál puncs vagy vanília ízű pudingpor Elkészítés: Elkészítés: Kb. 6 dl vizet a cukorral, pici sóval, a fűszerekkel és a megmosott citrommal - aminek a levét kicsavartuk - felforraljuk, és egy kicsit összefőzzük. Beletesszük a magozott meggyet, és lassú tűzön megfőzzük, ha kell, még ízesítjük. A tojássáráját a tejszínnel, a liszttel vagy pudingporral és a konyakkal szép simára keverjük. A tűzhelyről levesszük az edényt, és a habaráshoz hozzákeverünk egy kevés levet a meggyléből, szűrőn keresztül lassan kevergetve beleöntjük a habarást az edénybe, és visszatesszük a lassú tűzre. Óvatosan kevergetve sűrűre befőzzük. Ha kész, megkóstoljuk, és még utánaízesíthetünk. A receptet beküldte: Huncutpanna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |