| Finom csokis kehely receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávaló a piskótához: 3 tojás 15 dkg cukor 10 dkg finomliszt 2 dkg cukrozatlan kakaópor A csokikrémhez: 10 dkg étcsokoládé 10 dkg tejcsokoládé 2,5 dl hideg tejszín 5 evőkanál kávélikőr 25 dkg mascarpone Az összeállításhoz: 8 evőkanál kávélikőr Elkészítés: Először is lekészítjük a kakaós piskótát. Ehhez a tojásokat kb. 5-6 perc alatt habosra keverjük a cukorral, majd a tojáshabba beleforgatjuk a finomliszt és a kakaópor keverékét. A kész tésztát átöntjük egy 20x30-as kimargarinozott, kilisztezett, sütőpapíros tepsibe és 175 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha a piskóta megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük és apróra kockázzuk. Elkészítjük a csokikrémet. A kétféle csokoládét gőz fölött összeolvasztjuk. Ezután a hideg tejszínből és a kávélikőrből félkemény habot verünk, a mascarponét pedig robotgéppel egy kicsit fellazítjuk, szétkeverjük. Végül a mascarponéhoz hozzáforgatjuk a likőrős tejszínhabot, majd márványos hatással az olvasztott csokit is - azaz nem kell a csokit tökéletesen eloszlatni a krémbe. Összeállításkor 4 üvegpohárba rétegezzük a finomságokat. A kelyhek aljába elosztjuk a csokis piskótakockák felét, mindegyik piskótaréteget meglocsoljuk 1-1 evőkanál kávélikőrrel. A likőrös piskótakockákon elosztjuk a csokikrém felét, majd mindegyik krém réteget befedjük a maradék csokikockákkal. Ez a piskóta réteg is kap 1-1 evőkanálnyi likőrt, végül a púpozást csokikrém réteggel zárjuk. Tanácsok: Tálalásig hűtőben tartjuk. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Szilvana Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |