| Tönkölyös-almás muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: • 15 dkg vaj • 15 dkg cukor • 12 dkg teljeskiörlésű tönköly liszt • 3 dkg fehér tönköly liszt • 2 tojás • 1 teáskanál sütőpor • 1 citrom reszelt héja • 1 nagy alma reszelve Elkészítés: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffin sűtőt kibéleljük papírral. A puha vajat a cukorral villával jól elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját. A lisztben elkeverjük a sütőport és apránként a vajas masszához adagoljuk, a végén belekeverjük a lereszelt almát. A tésztát a muffin sütőbe töltjük és 20 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: Manóci12 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |