| Porhanyós sajtos (80 darabhoz) receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 15 dkg vaj, 20 dkg Pannónia sajt, 2 dl tejszín, 1 kávéskanál pirospaprika, fél kávéskanál sütőpor, 25 dkg liszt, csipet só, 2 tojássárgája a megkenéshez, mák, szezámmag, apróra vágott pisztácia, köménymag, mandulaforgács a díszítéshez Elkészítés: A sajtot lereszeljük, összedolgozzuk a vajjal, a tejszínnel, teszünk bele sót, pirospaprikát. A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk, és a masszába dolgozzuk. Az omlós tésztát három részre osztjuk, alufóliába burkoljuk, és hideg helyen, hűtőszekrényben 2 órát pihentetjük. A cipókat egymás után kivesszük a hűtőből, és lisztezett deszkán fél centi vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákat szúrunk belőle, és miután mind a három cipóból elkészültek a formák, kivajazott, kilisztezett tepsibe rakjuk. A tojássárgákat egy evőkanál vízzel jól felverjük, és megkenjük vele a különböző formájú aprósüteményeket. A tetejüket felváltva megszórjuk mákkal, szezámmaggal, köménymaggal, de tehetünk rájuk durvára vágott pisztáciát vagy mandulaforgácsot. A sütőt 200oC-ra felmelegítjük, és a tésztát középső sínen 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve tortarácsra helyezzük, amíg kihűl. Tanácsok: A porhanyós sajtos süteményt készíthetjük Gorgonzola sajtból is, ahogy az olaszok szokták. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |