| Ropi, sajtos pálcika receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg margarin 25 dkg sajt vagy 2 tömlős sajt 2 tojás sárgája 1 evőkanál só 1 tk sütőpor 2 evőkanál ecet 2 dl tejföl Elkészítés: A hozzávalókból összegyúrt tésztát 1 órát pihentettem a hűtőben. (én másnap estig) Én gombócokat csipkedte belőle, amit ellapítottam, és a tésztagéppel kinyújtottam, majd a szélesmetélt vágóján hajtottam át, és gyorsan megsütöttem. eredeti leírás szerint: A tésztát harmadoltam, majd egy tepsi méretű sütőpapíron elnyújtottam, tojással megkentem, magokkal megszórtam és beemeltem a tepsibe. Ott aztán derelyevágóval felcsíkoztam és egymástól elhúzogattam a csíkokat, hogy ne süljenek össze. 3 tepsibe fért ez a mennyiség. Közepes sütőben kb. 10 perc alatt megsül. Ha világosabbra hagyod, puhább lesz. Ha pirosabbra sütöd, akkor igazi ropogós ropi lesz Tanácsok: sok munka van vele, de a gyerekek arcát látni, miközben sül-eszik, megéri! A receptet beküldte: Elisa001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |