| Pórés, parmezános tészta... receptTésztafélék Hozzávalók: Hozzávalók: 50 dkg orsótészta 2 szál póréhagyma 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj 2 evőkanál sűrített paradicsom 4 dl zöldségleves, kockából 4 evőkanál reszelt parmezán sajt Elkészítés: A pórét és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a pórét és a fokhagymát. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és felöntjük a zöldséglevessel. Felforraljuk, és 3-4 percig főzzük. Közben a tésztát a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük (al dente), leszűrjük. Összeforgatjuk a mártással, és még kb. 3 percig rotyogtatjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd tálaláskor megszórjuk a reszelt parmezánnal. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |