| Parmezános csirkemell 1. receptHúsételek Hozzávalók: 4 evőkanál reszelt parmezán 2 evőkanál liszt 1 teáskanál Cayenne-bors 1 teáskanál őrölt pirospaprika (édes) só őrölt bors 1 nagyobb tojás 4 csirkemellfilé - bőr nélkül 1 evőkanál Vénusz olaj 7,5 dkg lágy vaj 2 gerezd fokhagyma (zúzva) 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem 8 szelet baguette Elkészítés: Elkészítés: 1. A sütőt 220 fokra előmelegíteni. A parmezánt, lisztet és a fűszereket egy tányérban jól összekeverni. Tojást külön kikeverni. 2. A csirkemellfiléket először a kikevert tojásba, majd a parmezános keverékbe forgatni. A felesleget le kell szórni róla, félretenni. A tepsit ecsettel olajjal kikenni, ráfektetni a húst, kb. 15 percig a sütöben barnítani. 3. A vajat, fokhagymát petrezselymet, sót és borsot kikeverni. Ezzel a kenyérszeleteket bekenni. A csirkehúst a sütőben megfordítani, és a kimaradt, félretett keverékkel beszórni. A kenyérszeleteket mellé tenni, és további 10 percig sütni. Forrón tálalni. Tanácsok: A parmezánt, lisztet és a fűszereket beleszórhatjuk egy zacskóba, és a húsokat egyenként megrázhatjuk benne, míg rátapad a keverék. Paradicsomsaláta illik hozzá. A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |