| Parmezános-oregános rudak receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 20 dkg finomliszt, 1 púpos tk só, 5 dkg frissen reszelt parmezán sajt, 1 ek morzsolt oregánó, frissen őrölt bors, 10 dkg hideg vaj, 1 tojássárgája, 4 ek hideg víz. a tetejére: 2 ek szezámmag a nyújtáshoz: kevés finomliszt, a kenéshez: 1 tojásfehérje. Elkészítés: 1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és sütőpapírt terítünk 2-3 nagy tepsibe. 2. A lisztet, a sót, a reszelt parmezánt és a morzsolt oregánót beletesszük a késes betétű robotgépbe. Tekerünk hozzá bőven frissen őrölt borsot, majd mütyürnyi darabokban hozzákockázzuk a hideg vajat és kb. fél perc alatt homokszerű keverékké dolgozzuk össze az egészet. A lisztes –vajas-sajtos keveréket aztán átöntjük a gépből egy tálba, és hozzáadjuk a tojássárgáját meg a hideg vizet. Kezünkkel gyorsan összegyúrjuk a tésztát, és cipóvá formáljuk. Ha nincs késes betétű robotgépünk, akkor egyszerűen csak összekeverjük, összemorzsoljuk az egészet. Minél kevesebbet fogdossuk, annál omlósabb lesz. 3. A tésztát lisztezett nyújtófával fél cm vékony téglalappá nyújtjuk, és éles késsel fél cm széles, hosszú csíkokra vágjuk. A csíkokat áttesszük a sütőpapíros tepsikre – legalább 3 tepsi kell hozzá, olyan sok lesz belőle - , és finoman megkenjük tojásfehérjével, amelyet előtte villával enyhén felvertünk. Ezután megszórjuk őket szezámmaggal és mehetnek is a sütőbe, egyik tepsi a másik után. 4. A sajtos rudak 12-14 perc múlva gyönyörű aranybarnán kerülnek elő, miután megsültek. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |