| Csirke joghurtban sütve receptHúsételek Hozzávalók: A csirke bármilyen, kedvünkre való részéből készíthetjük, akár egész csirkéből is. 1 kg csirke 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 dl joghurt (kefir) 1 dl jóféle olaj só bors 1 zöldpaprika, lehetőleg piros húsú 2 nagyobbacska paradicsom többféle zöld fűszer Elkészítés: A hagymát, fokhagymát, paprikát, kinyomott magú paradicsomot alaposan összeturmixolom (a forgókéses aprító is remek hozzá) az olajjal és a joghurttal. A friss zöld fűszereket és a sót is beledobom. Kefirrel készítve kicsit markánsabb, savanykásabb lesz. Előfordul, hogy a paradicsom nagyon savanyú, ilyenkor egy késhegnyi cukorral lágyíthatunk az ízén. Ebbe a maszatba beleforgatom a csirkét, és jól lezárva beteszem a hűtőbe. Másnap tepsibe rendezem és rátöltöm a páclevet is. Először fél órát sütöm 150 fokon, majd ha már kezd puhulni, felhúzom 180 fokra, hogy a végére rásüljön a kence, kis színt kapjon a teteje. A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |