Tutireceptek.hu fejléc

Pityókapalacsinta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg pityóka (burgonya), 1-2 db tojás, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 kanál liszt, só, bors. A sütéshez: olaj.

Elkészítés:
A pityókát - azaz a burgonyát - nagyobb lyukú reszelőn, míg és a fokhagymát kisebb lyukú reszelőn lereszeljük, majd a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Kézzel golyókat formázunk, majd kilapítjuk és úgy tesszük a forró olajba, ahol pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges tészta Rhosyn módra » "Szegény ember" vacsorája » Brokkolis tészta » Sonkás palacsintabatyu
» Túrós – hagymás galuska » Zöldséges muffin » Gyors lángos » Mazsolás túrós tészta
» Póréhagymás szalonnás pite » Férjem sztrapacskája » Csirkés-fetás tészta » Szénbányászok spagettije
» Habos mákos Ilitől. » Copfos egytál » Vadas hús » Palacsinta padlizsánnal


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.