| Babapiskótás Álom receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 500g Liszt 100g Porcukor 100g Zsír 4 evőkanál Kakaópor 4 evőkanál Méz 1 csomag Szalakáli 1dl Tej Krém 6dl Tej 6 evőkanál Liszt 250g Margarin 300g Porcukor 1 csomag Vaníliás cukor 20-30db Babapiskóta 3 tábla Bevonócsokoládé Elkészítés: A tészta hozzávalóiból mézes tésztát készítünk. Két részre osztva, kinyújtjuk, gáztepsi külső aljára terítve sütjük 180°C-os sütőben 15-20 percig(külön-külön). Ezután egy terítőre azonnal ráborítjuk, mert ha a tepsin hagyjuk később könnyen törik. Kihűtjük. Közben a krémhez a lisztet elkeverjük kevés tejjel csomómentesre, a többi tejet felforraljuk. Ha felforrt beleöntjük a lisztes tejet és sűrűn kevergetve kb.5-8 perc alatt besűrítjük. Hűlni hagyjuk. A porcukrot, a margarint és a vaníliáscukrot habosra kikeverjük, majd a kihűlt tejpépet beleforgatjuk. Összeállítás: Az egyik tésztalapot beletesszük a tepsi belsejébe, rákenjük a krém felét, sorban rátesszük a babapiskótát, rásimítjuk a krém másik felét, majd ráhelyezzük a másik lapot. Tetejére olvasztott bevonócsokit kenünk. Tanácsok: Másnap kockákra vágva tálaljuk. Nem mindig lesz kemény a krém, ezért előfordulhat hogy kiskanálra lesz szükség a fogyasztásához. A babapiskótát nem kell semmiben megáztatni, felszívja a krém nedvességét. Azért kell a tepsi alján sütni, hogy könnyebben le lehessen venni róla. Tetejét porcukorral is meg lehet szórni, úgy is jó. Változata: Egyszerű vizes pikótára kenve a krémet gyorsabb süteményt kapunk, de ez is nagyon ízletes. Elkészítési idő: 180 perc Kalóriatartalom: 170 kcal Szénhidráttartalom: 17,4 gramm Zsírtartalom: 7,2 gramm A receptet beküldte: Katka86 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |