| Piskótarolád mascarponéval receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 13 dkg csokoládé 2 evőkanál liszt 4 evőkanál kristálycukor o,5 dl feketekávé 4 tojás Krémhez: 25 dkg mascarpone 4 evőkanál porcukor 3 evőkanál amaretto likőr (vagy más illatos likőr) Elkészítés: A csokoládét a kávéval a mikróban megolvasztom. A tojássárgáját a cukorral jó habosra keverem. Hozzáadom az olvasztott csokit, azzal is továbbkeverem, majd a liszttel is. Végül a felvert tojáshabot óvatosan hozzáadom, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben vékony lapot sütők belőle. Még melegen feltekerem és hagyom kihűlni. Közben a mascarponét a porcukorral és a likőrrel alaposan elkeverem, és a kihűlt tésztára kenem. Feltekerem és a hűtőben jól lehűtöm. A krémmel és szeletelt mandulával díszítem. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |