| Piskóta --gluténmentes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 db tojás 7 evőkanál kristálycukor 8 evőkanál Emese süteménypor 1 cs, sütőpor Elkészítés: A tojások fehérjéből a cukorral nagyon kemény habot verünk.A tojások sárgáját egyenként hozzákeverjük. A süteményporban elkeverjük a sütőport,átszitálva azt is hozzáadjuk,vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A forma aljára sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és megsütjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig, majd 150 fokra csökkentve a hőfokot még kb. 20 percig sütjük. Ha bizonytalanok vagyunk, tűpróbát is csinálhatunk, ha nem tapad rá a tészta, akkor átsült. A forma mentén késsel szépen meglazítjuk a tésztát ,lisztezett deszkára borítjuk,mozgassuk meg egy kicsit óvatosan ide-oda, hogy ne tapadjon le a gőztől. A papírt kicsit nedvesítsük meg, így könnyebben lehúzható a tésztáról. Ha van akkor méretű rácsunk, mint a tészta formája,érdemes azon kihűteni,mert egyenletesebben távozik el belőle a gőz. Ha kihűlt,tetszés szerinti krémmel tölthető. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |