Tutireceptek.hu fejléc

Piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás,6 kanál k.cukor,6 k.liszt,1/2 cs.sütőpor

Elkészítés:
A tojások sárgáit a kristálycukorral habosra keverjük.A lisztet összekeverjük a sütőporral.A tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük.
A cukros t.sárgáját apránként,folyamatosan kavargatva a t.fehérjehabhoz adjuk,majd ugyanígy járunk el a sütőporral elkevert liszttel is.Amikor eldolgoztuk a liszttel is,vajjal kikent,liszttel meghintett tepsibe öntjük a masszát,a sütőt megrázogatva elegyengetjük.10 percig erősebb tűznél (5-ös fokozat),majd utána levéve (4-es fokozat),tovább sütjük a piskótát.Kb. 25 perc alatt sül meg.Ha megsült,tetszőleges krémmel,esetleg lekvárral megtöltjük.
Lehet csokis piskótát is hasonló módon sütni,ebben az esetben nem 6 kanál lisztet adunk hozzá,hanem
4 ek.lisztet és 2 ek.keserű kakaóport.(ugyanígy a sütőport ehhez kell adni)
Tetejét p.cukorral meghintjük,vagy csokival,tortabevonóval áthúzzuk.

Tanácsok:
Mindig azonos irányba kell a masszát kavargatni,így nem törik össze a hab.
Lehet sütőpapírt is használni,így csak le kell húzni a papírt,ha megsült a piskótánk.
Nem szabad kinyitni sütés közben a sütő ajtaját,mert összeesik a piskóta.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túró Rudi piskóta rolád » Babapiskótás 2 » Meggyes Rotschild-piskóta » Puncsos-habos piskótatorta
» Piskótás Feketeerdő torta » Szilvás-mákos piskótatorta » Joghurtos piskótatészta » Mascarponés piskóta
» Start piskóta -mikróban » Lisztmentes piskótatekercs » Erzsike habos piskótája » Somlói piskóta másként
» A tökéletes piskóta » Tej-tojás mentes piskóta » Pudingos babapiskóta » Almás piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.