Tutireceptek.hu fejléc

Céklás-csokis piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 nagy főtt cékla felkockázva
20 dkg liszt
10 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg világos barnacukor
3 tojás
2 dl olaj
10 dkg étcsokoládé kis darabokban
Tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A céklát aprítóban pépesítsd (amennyire lehet, nem kell teljesen simára). Keverd el a száraz hozzávalókat, majd a tojással együtt keverd a céklához. Apránként csurgasd hozzá az olajat, végül a csokoládédarabokat. Kivajazott, kilisztezett formában süsd kb. egy órát (tűpróbáig), majd rácson hagyd kihűlni. Leöntheted csokimázzal is. Tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal tálald, hidegen és melegen is nagyon finom.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A tökéletes piskóta » Piskóta tekercs 1. » Piskóta piskótával » Tojás nélküli piskóta
» Tiramisu piskóta mikróban » Babapiskótatorta » Puncsos piskótatekercs » Gyümölcsös piskóta
» Habos gyümölcspiskóta » Babapiskóta felturbózva » Poharas piskota » Csokihabos piskóta
» Karin narancsos piskótája » Meggyes Rotschild-piskóta » Málnás piskótabomba » Piskóta (update 1)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.