| Start piskóta -mikróban receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 evőkanál liszt 4 evőkanál cukor 3 tojás 2 evőkanál olja 1 evőkanál 10%-os ecet 1/2 csomag sütőpor Elkészítés: A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az ecetet és az olajat. Ezután kanalanként beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Miután ez kész, egy mikrózható edénybe öntjük (lehet szilikon tortaformába is), és a mikróban a legnagyobb fokozaton 5 perc alatt készre sütjük. A kihűlt tésztát ízlés szerint lekvárral, krémmel, nutellával megtöltjük. Változatai: tehetünk a nyers tésztába mazsolát, kakaót, aszalt gyümölcsöt, darált diót. Tanácsok: Tipp: a leggyorsabb somlóit tálalhatjuk, ha sütünk egy fehér és egy kakaós tésztát, felszeleteljük, rummal, olvasztott csokival és vaníliás pudinggal meglocsoljuk. Végül mazsolával és tejszínnel díszítjük. Elkészítési idő: 10 perc A receptet beküldte: Jamina Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |