| Piroska receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 3-4 fott burgonya 2 tojassargaja 1 kk so 5 dkg vaj v. margarin 30 dkg liszt 1-2 dl tej 1/2 csomag eleszto TOLTELEK:2 dl tejfol kb 20 dkg aprora vagdalt szalami vagdalt zoldsegzoldje Elkészítés: a fott burgonyat osszetorjuk,a felfuttatott elesztovel meggyurjuk a tesztat,kelesztjuk majd kinyujtjuk kb 1/2 cm vastagra es cigisdoboznagysagu negyzeteket vagunk,amit a toltelekkel toltunk es henger alakba formazunk. Bo,forro olajban sutjuk.A burgonyatol szep piroskas szine lesz innen a neve Tanácsok: ha tehetjuk ne lisztezett deszkan nyujtsuk,mert a liszt megeg az olajban es fustol sutes kozben,ehelyett szilikonos nyujtolapot vagy olajozott munkalapot hasznaljunk A receptet beküldte: iggi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |