| Egyszerű házi kenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt, 12,5 dkg finomliszt, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál őrölt kömény, 3 evőkanál napraforgómag, 2 evőkanál olívaolaj, 1,5 dl joghurt, 2 dl tej. Elkészítés: Első lépésként a sütőt bemelegítjük 200 fokra (gázsütőn ez 6-os fokozat). Aztán egy nagy keverőtálba öntjük a kétféle lisztet. Jöhet hozzá sorban a só, a szódabikarbóna, végül a kömény is. A napraforgómagot egy mozsárban durvára törjük, majd ezt is a lisztkeverékhez öntjük. Ha mindez a tálban van, az egészet alaposan összekeverjük egy fakanállal. Ezután egy másik keverőtálban összevegyítjük a joghurtot, a tejet és az olívaolajat. Most pedig összedolgozzuk a kétféle keveréket. Az olajas, tejes joghurtot hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és először fakanállal, majd a kezünkkel jó alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ha ezzel is elkészültünk, egy kivajazott, kilisztezett formába kanalazzuk a tésztát, és a sütőbe tolva 25-30 perc alatt készre sütjük a házi kenyerünket. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |