Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas banánkenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
20 dkg liszt,
2 tojás,
15 dkg cukor,
18 dkg olvasztott vaj,
2 nagy érett banán,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1,5 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só

Elkészítés:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk, és liszttel behintünk egy hosszú tortaformát. Tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a cukrot, az őrölt fahéjat és a sót. A meghámozott, villával összetört banánokat és tojásokat robotgéppel kikeverjük, s hozzáadjuk az olvasztott vajat. A krémbe belekeverjük a száraz hozzávalókat. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 235-45 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni. Majd rácsra borítjuk, hogy teljesen kihűljön.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-fahéjas palacsinta » Fahéjas-meggyes muffin » Bögrés almás-fahéjas süti » Bögrés fahéjas almás süti
» Fahéjas töltött fánk » Mézes-fahéjas muffin » Fahéjas víz » Fahéjas likőr
» Fahéjas zsemle » Almás fahéjas muffin » Fahéjas apróság » Fahéjas almapalacsinta1
» Banánkenyér(Kata-féle) » Fahéjas fátyol » Fahéjas krumplis lepény » Fahéjas habcsók


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.