| Házi magvas zsemle receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 560 g finomliszt (tetszés szerint keverhető: rozs, burgonya és fehérliszt) 310 ml víz 4 dkg vaj 24 g cukor 14 g só 1 tasak instant élesztő 5 dkg szezámmag (vagy ízlés szerint lenmag, napraforgómag) 1 ek tej (a kenéshez) 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez) Elkészítés: Egy nagyobb tálba kimérjük a liszteket. A közepébe szórjuk az élesztőt, a tálban körbeszórjuk a többi hozzávalót, legvégül a vizet. Egy kanállal jól összekeverjük, majd simára összegyúrjuk. Ezt osztjuk el 10 egyenlő részre. Gombócokat formázunk, és vajazott gáztepsibe egyenlő távolságra rakjuk őket. Letakarjuk egy tiszta ruhával, és a sütőben 50 fokon duplájára kelesztjük. Ha szépen megkelt, kivesszük, a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A zsemlék tetejére egy éles késsel keresztet vágunk, megkenjük tejjel, és kb. 20-25 percig sütjük. sütési hőfok: 200°C sütési mód: hőlégkeveréses A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |