| Japán kukoricaleves receptLevesek Hozzávalók: • 1 doboz konzervkukorica • 2 db erőleves kocka • 4 dkg vaj vagy margarin • 2 evőkanál. liszt • 5 dl tej • 5 dl víz • 1 evőkanál cukor • őrölt bors • petrezselyem Elkészítés: A vajat egy fazékban felolvasztjuk, megfuttatjuk benne a lisztet. Felöntjük vízzel, beletesszük a levétől lecsurgatott kukoricát és a leveskockákat, és időnként megkeverve felforraljuk. Ha felforrt, beleöntjük a tejet, ízlés szerint őrölt borsot és cukrot, majd újra felforraljuk. Petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk. Megjegyzés: Kicsit más jellegű a leves, ha teszünk bele egy kevés újhagymát. A karikákra vágott újhagymát vajon megpirítjuk, a leves elkészítése a továbiakban változatlan. A forró leves tetejére szórhatunk ízlés szerint reszelt sajtot is. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |