Tutireceptek.hu fejléc

Japán kukoricaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:

• 1 doboz konzervkukorica
• 2 db erőleves kocka
• 4 dkg vaj vagy margarin
• 2 evőkanál. liszt
• 5 dl tej
• 5 dl víz
• 1 evőkanál cukor
• őrölt bors
• petrezselyem

Elkészítés:
A vajat egy fazékban felolvasztjuk, megfuttatjuk benne a lisztet. Felöntjük vízzel, beletesszük a levétől lecsurgatott kukoricát és a leveskockákat, és időnként megkeverve felforraljuk. Ha felforrt, beleöntjük a tejet, ízlés szerint őrölt borsot és cukrot, majd újra felforraljuk. Petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.

Megjegyzés:
Kicsit más jellegű a leves, ha teszünk bele egy kevés újhagymát. A karikákra vágott újhagymát vajon megpirítjuk, a leves elkészítése a továbiakban változatlan. A forró leves tetejére szórhatunk ízlés szerint reszelt sajtot is.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Misoshirú /Japán/ » Japanese Slipper II. » Japán » Japán barnarizssaláta
» Japán gyümölcssaláta » Japán vegyestál » Kukoricaleves » Japán szelet
» Imádnivaló japán sajttorta » Japán palacsinta » Tortillás kukoricaleves » Gyors kukoricaleves
» Villámgyors kukoricaleves » Tök japán módra (Nimono) » Japanese » Pórés kukoricaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.