| Pirított üvegtészta zöldségekkel receptTésztafélék Hozzávalók: 10 dkg üvegtészta 1 sárgarépa 1 közepes vöröshagyma 1 kaliforniai paprika 3 káposztalevél 1 evőkanál olaj 1 dl sötét szójaszósz 1 kávéskanál őrölt csili Elkészítés: A répát, paprikát, káposztát gyufaszál vastagságúra vágjuk. Wokban vagy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát, és megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a többi zöldséget és a szójaszószt, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel, hogy minden megpuhuljon. Amíg a zöldségek készülnek, fél l vizet felforralunk. Elzárjuk alatta a lángot, a vízbe szórjuk az üvegtésztát, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk. (Az üvegtésztát nem szabad főzni, csak áztatni.) Amikor a ragu elkészült ( roppanósra pároljuk), hozzáadjuk az üvegtésztát és a csilit, majd alaposan összeforgatjuk. További 2 percig együtt pirítjuk őket, ha szükséges, adhatunk hozzá még szójaszószt. Önállóan de köretként is fogyaszthatjuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |