| Pirított gánica (tradicionális népi étel) receptTésztafélék Hozzávalók: fél kiló liszt, 1,5 deci olaj vagy zsír, egy teáskanál só, 8-9 deci forró víz. (A forró vizet és zsiradékot előre készítsük oda, mert gyorsan kell!) Elkészítés: A lisztet egy nagy alapterületű, ép zománcú lábasban, zsiradék nélkül, állandó keverés mellett világosbarnára pirítjuk. Vigyázzunk, hogy le ne égjen. Amikor mogyorószínű a liszt, forró vízzel felengedjük, rátesszük a sót, jól elkeverjük, majd körülbelül két percre fedővel lefedjük. (Így jobban szét tudjuk majd keverni.) Ráöntjük a forró zsiradékot, majd fakanállal apróra szétkeverjük, s ekkor még ízlés szerint pár percig pirítjuk. Tanácsok: Frissen fogyaszthatjuk fejes salátával vagy káposztasalátával, illetve desszertként porcukorral meghintve, sárgabarack vagy áfonyadzsemmel. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |