| Feketeerdei meggyes kuglóf receptSütemények, édességek Hozzávalók: 22 dkg margarin 125 ml tejszín 25 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor 5 tojás 35 dkg liszt 1 cs sütőpor 1 ek rum kevés vanília aroma 10 dkg olvasztott csoki 1 üveg (lecsepegtetve) meggykompót 2 ek meggylé Elkészítés: A csokit megolvasztjuk. A margarint, cukrot, vaníliás cukrot, vaníliaaromát, rumot habosra keverjük. Egyenként a tojás sárgákkal tovább keverjük krémesre. A sütőporos lisztet felváltva a tejszínnel és meggy lével hozzákeverjük. Kétfelé vesszük. Az egyik felébe az olvasztott, de már kihűlt csokit belekeverjük. A felvert tojásfehérjét kétfelé véve beleforgatjuk a tésztákba. A végén a sárga tésztába a liszttel megszórt meggyet keverjük. Kanállal váltakozva a kétféle tésztát a formába tesszük. Fehér csoki mázat lehet rácsurgatni díszítésként. Tanácsok: 180 fokon 60 percig sütjük. Nekem még 15 perc kellett, a tetejét a végén sütőpapírral lefedtem. Tűpróba ajánlott! Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |