| Kekszes-mákos sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 db tojás 23 dkg cukor 1 vaníliás cukor 15 dkg margarin 1 db citrom reszelt héja 3 dl tej 15 dkg darált mák 30 dkg liszt 1 db sütőpor A krémhez: 2 csg vaníliás pudingpor 6 dl tej 15 dkg cukor 20 dkg vaj 2 tk. cappuccinó por Továbbá: 20 dkg keksz négyszögletes A tetejére:2,5 dl habtejszín reszelt csokoládé Elkészítés: A tojást a cukorral,vaníliás cukorral,margarinnal habosra keverjük,hozzákeverjük a reszelt citromhéjat,továbbá a tejet,a mákot és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt 25×39-es tepsiben sütjük. A krémhez a pudingporokat a cukorral ,tejjel felfőzzük,kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított vajat. A krémet elfelezzük,egyik felébe mogyorós Cappuccino port keverünk. A tejszínt keményre verjük. A kihűlt tésztára kenjük fele krémet,először a vaníliásat,kirakjuk sorba keksszel és rásimítjuk másik fele krémet. A krémre tesszük a tejszínt. Csokireszelékkel meghintjük. A receptet beküldte: Szafy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |