| Pikáns tepsis sertésszelet 8-1o személyre receptHúsételek Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg gomba, 1 doboz , 85o ml-es hámozott paradicsom, 3 evőkanál olivaolaj, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál provánszi fűszerkeverék, 1-2 evőkanál étkezési keményítő, 8 szelet sertésborda vagy felsál, kb. 15 dkg-ok, 15 dkg parmezán, 5 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg vékonyan szeletelt főtt sonka, kb. 2o dkg mozzarella, bazsalikom, só, bors. Elkészítés: A mártáshoz a hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A megmosott, megtisztított gombát felszeleteljük. A paradicsomot egy tálban pépesítjük. Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat. A kétféle hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és összemelegítjük. Belekeverjük a gombát és rövid ideig együtt pirítjuk. Felöntjük a paradicsompéppel, majd a fűszerkeverékkel, sóval borssal ízesítjük. Felforraljuk, végül besűrítjük a kevés vízben csomómentesen elkevert étkezési keményítővel. A megmosott, megtörölt hússzeleteket kiveregetjük, s a maradék felhevített olajon magas hőfokon 1-2 percig sütjük. Sózzuk, borsózzuk, majd egy tepsiben szorosan egymás mellé fektetjük. Megszórjuk reszelt sajttal és kevés zsemlemorzsával. Befedjük a sonkaszeletekkel, és rámerjük a mártást. Előmelegített sütőben, 2oo fokon, kb. 1 órát sütjük. Közben a lecsöpögtetett mozzarellát felszeleteljük, és a húsokra fektetjük. Előmelegített sütőben, 225 fokon, még kb. 1o percig sütjük. Szárított vagy friss bazsalikommal megszórva tálaljuk. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: tina68 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |