| Skót juhászlepény receptEgytálételek Hozzávalók: Fél kg darált sertéshús 1 fej vöröshagyma paradicsompüré fokhagyma só, bors Fél kg krumpli vaj/margarin tej 15 dkg sajt Elkészítés: A hagymát félkarikára vágod, és egy nagyobb serpenyőben egy kis olajon átpirítod, megsózod. Majd hozzáadod a húst, és fehéredésig pirítod. Közben mehet rá a bors. Ha jól lepirult, akkor keverd hozzá a paradicsompürét (de ne legyen túl folyós) és a reszelt fokhagymát. Párold készre. Ha kell, sózd meg. Én - ha van otthon- tezsek bele egy kanálnyi tejszínt vagy tejföld, hogy egy icipicit krémes legyen. Közben a krupmlit pucold meg, vágd fel, és tedd oda egy kis sós vízben főni. HA megpuhult, szűrd le, törd össze tejjel és a vajjal/margarinnal. Vagyis készíts krumplipürét. Majd olajozz ki egy tűzálló tálat, és terítsd szét benne a húsos ragot. Majd a tetjére simítsd rá a pürét, és szórd meg reszelt sajttal. Én szoktam rákockázni egy pici vajat is, így nem szárad ki. Sütőben süsd pirosra. Tanácsok: Gyors és laktató étel. Hidegen is finom. Egy kis saláta biztosan jól csúszik mellé... Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Loni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |