| Sajtos-sós perec receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg liszt 22 dkg ráma 2 dkg élesztő 1/2 dl tej 0.5 dkg cukor 2 tojás 1/2 evőkanál só kevés tej a tésztába reszelt trappista sajt igény szerint Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a 1/2 dl tejjel és a cukorral. Összegyúrjuk a liszttel, a rámával, a 2 tojás sárgájával, a sóval és szükség szerint egy kevés tejjel! A tészta ne legyen kemény, de lágy sem! Majd kinyújtjuk a tésztát 0.5 - 1 cm vastagra igény szerint, és kiszaggatjuk a perecformával. A pereceket lekenjük a 2 tojásfehérjéből felvert habbal, megszórjuk reszelt sajttal és lisztezett tepsiben sütjük előmelegített sütőben középhőmérsékleten kb. 20-25 percig /a perec vastagságától függően/. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: eveantal Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |