Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-sós perec recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt
22 dkg ráma
2 dkg élesztő
1/2 dl tej
0.5 dkg cukor
2 tojás
1/2 evőkanál só
kevés tej a tésztába
reszelt trappista sajt igény szerint

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a 1/2 dl tejjel és a cukorral. Összegyúrjuk a liszttel, a rámával, a 2 tojás sárgájával, a sóval és szükség szerint egy kevés tejjel! A tészta ne legyen kemény, de lágy sem! Majd kinyújtjuk a tésztát 0.5 - 1 cm vastagra igény szerint, és kiszaggatjuk a perecformával. A pereceket lekenjük a 2 tojásfehérjéből felvert habbal, megszórjuk reszelt sajttal és lisztezett tepsiben sütjük előmelegített sütőben középhőmérsékleten kb. 20-25 percig /a perec vastagságától függően/.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: eveantal


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű sós perec » Bajor perecleves » Sajtos-sós rudacska » Diós cukros perec
» Edit sajtos perece » Perecem » Porhanyós vendégváró perec » Fahéjas perecek
» Kiszúrós perec » Zsíros perec » Mandulás perec » Mogyorós -csokis perec
» Sajtos pereckék » Vertperec 100 éves » Vertperec » Ánizsperec


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.