| Pasta Sutta receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg darált hús 2 nagy sárga répa fél zellergumó (nagy zellerből) 1 sűrített paradicsom 1 üveg paradicsomlé majoranna fokhagyma 1 kk. oregano vegeta cukor só Elkészítés: Lereszelem a sárgarépákat és a zellert. Kevés olajban megpárolom ezeket. Mikor megpárolódott, a darált húst beleforgatom és addig keverem amíg meg nem dinsztelődik a hús (fehér nem lesz). Utána megloccsintom a paradicsomlével, beleteszem a sűrített paradicsomot, majd következhet a fűszerezés. Vegetával, sóval, cukorral, sok majorannával, oreganóval fűszerezem. Fokhagyma is lehet benne bőségesen, annál ízletesebb. Tanácsok: Vigyázni kell a fűszerezésnél, mert az édes és a sós ízharmóniát nehéz egybehozni. Nagyon könnyen elsózható, vagy túlságosan édes lesz. Ha túl cukrozod, akkor sűrített paradicsommal korrigálhatsz rajta, ha elsózod, akkor több cukrot vagy paradicsomlevet raksz bele. Ha megtalálod az egyensúlyt nyeregben vagy. Nem egyszer készítettem már gombával együtt. Darabolt gombát raktem bele (konzervből)és azzal is nagyon finom. Köretként makaróni tésztát vagy spagettit készítek. Tálaláskor karaván sajtot reszelek rá, mert a füstölt lágy sajt egybeolvadása a pasta suttával valami fenomenális. Jó étvágyat és sok sikert! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: anaterra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |