| Pasta Carbonara receptTésztafélék Hozzávalók: 30 dkg spagetti tészta 20 dkg szeletelt bacon szalonna 3dl főzőtejszin 10 dkg parmezán sajt 3 tojás sárgája 10 dkg pannónia sajt pici olaj Elkészítés: A tésztát a szokásos módon megfőzöm majd félre teszem. A szeletelt bacon szalonnát apróra eldarabolom és a pici olajon jó pirosra megsütöm.Ha túl sok zsírt engedett akkor leöntöm róla hogy ne legyen nagyon nehéz az étel.Mikor ezzel is megvagyok hozzá öntöm a tjszínt és a parmezán sajtot.Ha össze rottyant a sűrűségtől függően esetleg még egy kis tejet önthetek hozzá.Picit félre teszem és hagyon állni 1-2 percig majd hozzá keverem a tojás sárgáját.vissza rakom a tűzre és ha felfort kavarok rajta egy kicsit majd rá öntöm a kifőtt tésztát és össze keverem ovatosan. Reszelt pannónia sajttal tálalom Tanácsok: A tojás sárgáját könnyen össze rántja a szósz ezért kell várni vele egy kicsit ,és utána sem szabad sokáig főzni mert darabos lesz. Ha a parmezán sajtból nagyobb darabot veszel megfelezed,és a másik fele fagyasztó szekrényben még sokáig eláll. Sót csak abban az esetben kell bele tenni ha kóstolás még esetleg megkívánja,mert a bacon az lehet hogy alapból eléggé sós. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Angyalka 78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |