Tutireceptek.hu fejléc

Pasta Carbonara recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
30 dkg spagetti tészta
20 dkg szeletelt bacon szalonna
3dl főzőtejszin
10 dkg parmezán sajt
3 tojás sárgája
10 dkg pannónia sajt
pici olaj

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfőzöm majd félre teszem.
A szeletelt bacon szalonnát apróra eldarabolom és a pici olajon jó pirosra megsütöm.Ha túl sok zsírt engedett akkor leöntöm róla hogy ne legyen nagyon nehéz az étel.Mikor ezzel is megvagyok hozzá öntöm a tjszínt és a parmezán sajtot.Ha össze rottyant a sűrűségtől függően esetleg még egy kis tejet önthetek hozzá.Picit félre teszem és hagyon állni 1-2 percig majd hozzá keverem a tojás sárgáját.vissza rakom a tűzre és ha felfort kavarok rajta egy kicsit majd rá öntöm a kifőtt tésztát és össze keverem ovatosan.
Reszelt pannónia sajttal tálalom

Tanácsok:
A tojás sárgáját könnyen össze rántja a szósz ezért kell várni vele egy kicsit ,és utána sem szabad sokáig főzni mert darabos lesz.
Ha a parmezán sajtból nagyobb darabot veszel megfelezed,és a másik fele fagyasztó szekrényben még sokáig eláll.
Sót csak abban az esetben kell bele tenni ha kóstolás még esetleg megkívánja,mert a bacon az lehet hogy alapból eléggé sós.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Angyalka 78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pasta Marinara » Carbonara Spagetti » Spagetti carbonara2 » Spagetti carbonara
» Kedvenc Pizza Carbonara » Pasta carbonara 2 » Pasta Sutta » Carbonaras spagetti
» Penne carbonara » Carbonara burgonya » Csirke carbonara » Spaghetti Carbonara
» Burgonya carbonara » Carbonara krumpli » Carbonara tészta » Pasta sutte


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.