| Carbonara krumpli receptKöretek Hozzávalók: bő 1 kg krumpli 6 szelet füstölt szalonna 4 dl tejszín vaj frissen őrölt bors esetleg só Elkészítés: A krumplit megpucolom és ceruza vastagságú darabokra vágom. Egy kivajazott sütőtálba (jénaiba) teszem. A szalonnát szintén ceruza vastagságú csíkokra vágom és összekeverem a krumplival. (A jénaiban, nem piszkolunk feleslegesen edényt.) Kicsit megsózom, de csak óvatosan, mert a szalonna sós, és bőségesen megborsozom. Leöntöm a tejszínnel és lefedem. 180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütöm lefedve, majd 10 percig fedő nélkül. Amikor leveszem a fedőt, megnéztem, mindenhol megpuhult-e a krumpli. A tejszín a végére eltűnik, de ott marad a krumpli ízében és vékonyan be is vonja a krumplit. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |