| Párolt zöldség csirkemellel receptHúsételek Hozzávalók: 1 egész csirkemell 1 padlizsán 25 dkg kelbimbó 25 dkg gomba 1 fej vörös- vagy lilahagyma 3 gerezd fokhagyma 1 bögre mexikói vegyes zöldség 1 pritamin paprika 1 evőkanál olívaolaj ízlés szerint só, ételízesítő, őrölt bors Elkészítés: A zöldésgeket megtisztítom, megmosom. A padlizsánt egyforma kockákra vágom, a gombát szeletelem, a kelbimbót kettévágom, a pritamint és a vöröshagymát cikkekre darabolom. Az olajat kicsit felhevítem, belenyomom a zúzott fokhagymát, hozzáadom a zöldségeket. Egy kicsit összepárolom, beleöntöm a mexikói keveréket, és tovább párolom. Amikor a pritamin félig megpuhult, hozzáadom a csíkokra darabolt csirkemellet, és össze párolom. Ízlés szerint fűszerezem, párolt rizzsel tálalom Tanácsok: Nem szabad túl sokáig párolni, csak amíg a csirke megpuhul, mert a kelbimbó és a padlizsán szétfő. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |