| Párolt káposzta fokhagymás tarjával update 1 receptHozzávalók: a káposztához: 1 fej káposzta 2-3 evőkanál olívaolaj 2 csapott teáskanál tengeri só 2 csapott teáskanál ételízesítő 1 csapott teáskanál bors 2 evőkanál ecet édesítőszer a tarjához: 8-10 szelet tarja 1-2 evőkanál tengeri só 1 evőkanál bors 1-2 evőkanál curry 2 egész fej fokhagyma 2,5dl olívaolaj Elkészítés: A káposztát kettéhasítjuk, aztán vékony csíkokra vágjuk fel. Forró olajon megdinszteljük, közben apránként megsózzuk, ettől meghatódik és némi levet enged. A hatást fokozandó némi borssal, ételízesítővel fedő alatt pároljuk, közben, ha szükséges, pici vizet adunk hozzá. Amikor a káposzta megpuhult, az ecetet és az édesítőszert keverjük hozzá, végül pár percig összefőzzük. A hentesnél szépen kiválasztott hússzeleteket megmossuk, megszárítjuk, mindkét oldalát kissé megklopfoljuk, széleit fél-fél centire bevagdaljuk. A fokhagymát tisztítás után fokhagymanyomón áttörjük, aztán kb. 1 teáskanálnyi olívaolajjal kis tálkában összekeverjük. A hússzeletek mindkét oldalát sóval, borssal, curryvel alaposan befűszerezzük, majd a fokhagymamasszával bekenjük. Forró olajban sütjük meg a hús mindkét oldalát, fedő alatt. Elkészítési idő: 70 perc Kalóriatartalom: 240 kcal A receptet beküldte: Jaffa87 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |