| Párizsi szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3db tojás 2db tojássárgája 12dkg porcukor 1cs vaniliás cukor 8dkg liszt 2dkg kakaó 5dkg margarin 2db tojásfehérje A tőltelékhez:5dl sűrű tejszín 2db tojássárgája 15dkg csokoládé Elkészítés: A 3 egész tojást,a 2 tojássárgáját,a cukrot és a vaniliás cukrot egy edényben forró víz fölött sűrűre kavarjuk.Miután kihűlt,hozzáadjuk a lisztet,a kakaót,a felolvasztott margarint és a 2 tojásfehérjéből keményre vert habot.A tepsit kimargarinozzuk,megszórjuk kevés liszttel,és a masszát beleöntjük.Előmelegített sütőben,lassú tűzön megsütjük.Mikor kihűlt kiborítjuk a tepsiből,kettévágjuk,megtőltjük krémmel,amellyel megkenjük a tetejét is.A tőltelékhez a tejszínt a tojássárgájával és a megreszelt csokoládéval összevegyítjük,mérsékelt tűzön,állandó keverés közben krémmé főzzük,majd kihűtjük. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Rika1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |