| Barackos szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: 3 tojás 9 dkg kristálycukor 9 dkg finomliszt 1 dkg vaníliáscukor a krémhez: 4 evőkanál kristálycukor 1 csomag vaníliás pudingpor 5 dl tej 15 dkg barackbefőtt a díszítéshez: 1 csomag tejszínhabpor 1,5 dl tej 6 dkg barackbefőtt Elkészítés: A tojások sárgáját a cukor harmadával és a vaníliáscukorral keverd habosra. A fehérjéket a maradék cukorral verd habbá, majd add hozzá a sárgáját, szitáld bele a lisztet, s keverd simára. A masszát kend vékonyan sütőpapírra és 160 oC-on süsd meg a tésztalapot. A pudingporból, a cukorból és a tejből készíts pudingot, vágd bele a barackot, majd ezt öntsd a kihűlt tésztára. Tedd hűtőbe, hogy a krém megdermedjen. A tejből és a habporból készíts habot, azt tedd a krém tetejére, végül díszítsd barackszeletekkel. Tanácsok: Friss barackból is érdemes megpróbálni. A receptet beküldte: Anita123 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |